jadlospis1

 

PONIEDZIAŁEK 15.09.2025

I śniadanie

płatki kukurydziane na mleku BIO (7), bułka pchełka z masłem śmietankowym (1,7)

szynka wędzona, pomidor malinowy, szpinak świeży, herbata truskawkowa

 II śniadanie arbuz

obiad

zupa żurek z ziemniakami (7,9), schab w sosie własnym duszony, ziemniaki z koperkiem

kalafior gotowany, surówka z kapusty modrej i jabłka (7), kompot z czarnej porzeczki

podwieczorek

jabłka prażone z ryżem parabolicznym

WTOREK 16.09.2025

I śniadanie

kakao na mleku BIO (7), pieczywo mieszane (białe, razowe, wieloziarniste) z masłem śmietankowym (1,7,11),

polędwica sopocka, miód naturalny, ogórek zielony, sałata, szczypiorek, herbata owoce leśne  

 II śniadanie śliwki

obiad

zupa ogórkowa z ziemniakami (7,9), kotlet pożarski z indyka smażony (1,3), kasza jęczmienna (1)

burak pieczony, surówka z selera z dodatkiem żurawiny (7), kompot owocowy

  podwieczorek

wafle kukurydziane z masłem 100% orzechowym (8), herbata ziołowa

ŚRODA 17.09.2025

I śniadanie

kawa inka na mleku BIO (1,7), pieczywo mieszane (białe, razowe, wieloziarniste) z masłem śmiet. (1,7,11)

schab pieczony, ser żółty (7), rzodkiewka, sałata, szczypiorek, herbata z miodem i cytryną

 II śniadanie nektarynka

obiad

zupa grochowa z ziemniakami (9), kluseczki leniwe z serem białym półtłustym i musem truskawkowym (1,3,7),

marchewka gryzak, woda z miętą i cytryną

podwieczorek

bułka maślana (1), mleko BIO (7)

CZWARTEK 18.09.2025

I śniadanie

płatki owsiane na mleku BIO (1,7), pieczywo mieszane (białe, razowe, wieloziarniste) z masłem śmietankowym (1,7,11), szynka miodowa, papryka mix kolorów, sałata, herbata malinowa

II śniadanie gruszka

obiad

zupa porowa z pulpecikami mięsnymi i makaronikiem (7,9), stek wieprzowo-wołowy duszony na parze (1,3)

ziemniaki z koperkiem, sałata masłowa ze szczypiorkiem i jogurtem naturalnym (7) bukiet warzyw gotowany,

kompot z rabarbaru

podwieczorek

bułka wrocławska (1), powidła śliwkowe, kakao (7)

PIĄTEK 19.09.2025

I śniadanie

kawa inka na mleku BIO (1,7), bułka grahamka z masłem śmietankowym (1,7,11), polędwica z indyka

twarożek ze szczypiorkiem, pomidorek koktajlowy, sałata, herbata z miodem i cytryną

 II śniadanie jabłko

obiad

zupa pomidorowa z ryżem (7,9), paluszki rybne pieczone (4), ziemniaki z koperkiem

surówka z kapusty kwaszonej i marchewki, kompot czarna porzeczka

podwieczorek

torcik z bitą śmietaną i owocami, soczek wieloowocowy