jadlospis1

PONIEDZIAŁEK 13.10.2025

I śniadanie

kawa inka na mleku BIO (1,7), pieczywo mieszane (białe, razowe, wieloziarniste)

z masłem śmiet. (1,7,11) szynka wieprzowa, sałata, szczypiorek, pomidorek koktajlowy,

herbata malinowa z cytryną

 II śniadanie mandarynka

obiad

zupa kalafiorowa z ziemniakami (7,9), gołąbki w sosie pomidorowym gotowane na parze (3)

ziemniaki z koperkiem, surówka z ogórka kwaszonego, papryki i cebulki, kompot czarna porzeczka

  podwieczorek

jogurt owocowy (7), orzechy nerkowca (8)

WTOREK 14.10.2025

I śniadanie

płatki kukurydziane na mleku BIO (7), pieczywo mieszane (białe, razowe, wieloziarniste)

z masłem śmietankowym (1,7,11), polędwica sopocka, ogórek zielony, sałata,

kiełki słonecznika i brokułu, herbata owoce sadu 

 II śniadanie śliwki

obiad

barszcz czerwony z ziemniakami (7,9), makaron kokardki z serem białym i musem

truskawkowym (1,3,7), marchewka gryzak, woda z miętą i cytryną

podwieczorek

tosty z serem mozzarella (1,7), herbata z miodem i cytryną

ŚRODA 15.10.2025

I śniadanie

kakao na mleku BIO (7), bułka kajzerka z masłem śmietankowym (7), schab pieczony

twaróg półtłusty (7), papryka czerwona, sałata, szczypiorek, herbata z miodem i cytryną 

II śniadanie gruszka

obiad

zupa grochowa z ziemniakami (9), filet z kurczaka smażony (1,3), ziemniaki z koperkiem

brukselka pieczona, surówka z marchewki i pora (7), kompot z rabarbaru

podwieczorek

ciasto marchewkowe (wypiek własny)(1,3,7), mleko BIO (7)

CZWARTEK 16.10.2025

I śniadanie

kawa inka na mleku BIO (1,7), pieczywo mieszane (białe, razowe, wieloziarniste)

z masłem śmiet. (1,7,11) jajko na twardo ze szczypiorkiem i rzodkiewką (3), kurczak gotowany, sałata, herbata truskawkowa 

II śniadanie jabłko

obiad

zupa zacierkowa z warzywami (1,3,9), kotlet mielony wieprzowy smażony (1,3), kasza gryczana

mizeria z jogurtem naturalnym (7), bukiet warzyw gotowany, kompot owocowy

podwieczorek

wafle ryżowe z polewą malinową, kakao na mleku BIO (7)

PIĄTEK 17.10.2025

I śniadanie

płatki jęczmienne na mleku BIO (1,7), bułka owsiana z masłem śmietankowym (1,7,11), polędwica z indyka

pomidor malinowy, sałata, szczypiorek, herbata z miodem i cytryną  

II śniadanie winogrono

obiad

zupa szczawiowa z jajkiem i ziemniakami (3,7,9), ryba miruna w ziołach gotowana na parze (4)

ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty kwaszonej i marchewki,  kompot czarna porzeczka

podwieczorek

galaretka owocowa, chrupki kukurydziane