PONIEDZIAŁEK 15.09.2025
I śniadanie
płatki kukurydziane na mleku BIO (7), bułka pchełka z masłem śmietankowym (1,7)
szynka wędzona, pomidor malinowy, szpinak świeży, herbata truskawkowa
II śniadanie arbuz
obiad
zupa żurek z ziemniakami (7,9), schab w sosie własnym duszony, ziemniaki z koperkiem
kalafior gotowany, surówka z kapusty modrej i jabłka (7), kompot z czarnej porzeczki
podwieczorek
jabłka prażone z ryżem parabolicznym
WTOREK 16.09.2025
I śniadanie
kakao na mleku BIO (7), pieczywo mieszane (białe, razowe, wieloziarniste) z masłem śmietankowym (1,7,11),
polędwica sopocka, miód naturalny, ogórek zielony, sałata, szczypiorek, herbata owoce leśne
II śniadanie śliwki
obiad
zupa ogórkowa z ziemniakami (7,9), kotlet pożarski z indyka smażony (1,3), kasza jęczmienna (1)
burak pieczony, surówka z selera z dodatkiem żurawiny (7), kompot owocowy
podwieczorek
wafle kukurydziane z masłem 100% orzechowym (8), herbata ziołowa
ŚRODA 17.09.2025
I śniadanie
kawa inka na mleku BIO (1,7), pieczywo mieszane (białe, razowe, wieloziarniste) z masłem śmiet. (1,7,11)
schab pieczony, ser żółty (7), rzodkiewka, sałata, szczypiorek, herbata z miodem i cytryną
II śniadanie nektarynka
obiad
zupa grochowa z ziemniakami (9), kluseczki leniwe z serem białym półtłustym i musem truskawkowym (1,3,7),
marchewka gryzak, woda z miętą i cytryną
podwieczorek
bułka maślana (1), mleko BIO (7)
CZWARTEK 18.09.2025
I śniadanie
płatki owsiane na mleku BIO (1,7), pieczywo mieszane (białe, razowe, wieloziarniste) z masłem śmietankowym (1,7,11), szynka miodowa, papryka mix kolorów, sałata, herbata malinowa
II śniadanie gruszka
obiad
zupa porowa z pulpecikami mięsnymi i makaronikiem (7,9), stek wieprzowo-wołowy duszony na parze (1,3)
ziemniaki z koperkiem, sałata masłowa ze szczypiorkiem i jogurtem naturalnym (7) bukiet warzyw gotowany,
kompot z rabarbaru
podwieczorek
bułka wrocławska (1), powidła śliwkowe, kakao (7)
PIĄTEK 19.09.2025
I śniadanie
kawa inka na mleku BIO (1,7), bułka grahamka z masłem śmietankowym (1,7,11), polędwica z indyka
twarożek ze szczypiorkiem, pomidorek koktajlowy, sałata, herbata z miodem i cytryną
II śniadanie jabłko
obiad
zupa pomidorowa z ryżem (7,9), paluszki rybne pieczone (4), ziemniaki z koperkiem
surówka z kapusty kwaszonej i marchewki, kompot czarna porzeczka
podwieczorek
torcik z bitą śmietaną i owocami, soczek wieloowocowy

